Snel en makkelijk bereikbaar op info@cj-juridischadvies.nl en +31 6 19955992 C&J Juridisch Advies Facebook C&J Juridisch Advies Twitter C&J Juridisch Advies LinkedIn

Als consument bent u gewend dagelijks boodschappen te doen en aankopen te doen. U bewaart het bonnetje en als de aankoop toch niet bevalt, brengt u het artikel terug. Zo gaat het gelukkig meestal. Maar bent u op de hoogte van uw rechten en plichten als consument? Leest u altijd de algemene voorwaarden voordat u tekent?Als u hierover in conflict raakt, kunt u juridisch advies inwinnen zodat u weet waar u staat.

Aankopen en garantie

In een garantiebewijs staat precies op welke garanties u recht heeft en hoe lang deze garantie geldt. Toch ontstaan hierover regelmatig meningsverschillen, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van non-conformiteit. Komt u er met de verkopende partij niet uit en bent u van mening aanspraak te kunnen maken op garantie of wilt u dat zeker weten? Dan helpen wij u graag verder.

Koop via internet of telefoon

Op de website zag het er perfect uit maar na de bezorging bent u teleurgesteld. Kunt u de koop ongedaan maken? Of heeft u aan de telefoon iets gekocht maar zijn daarbij bepaalde voorwaarden niet goed bij u overgekomen? Wat nu?

Voor aankopen ‘op afstand’ zijn gelukkig wettelijk regels vastgelegd. Wij kunnen u helpen bij het ongedaan maken van een verkoop of het ontbinden van een koopovereenkomst.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden. Ze worden vaak ‘kleine lettertjes’ genoemd en niet zelden zijn ze voor de leek onleesbaar door het ingewikkelde taalgebruik. Algemene voorwaarden zijn echter wel bindend, tenzij er bepalingen in zijn opgenomen die ingaan tegen de wettelijke rechten die u als consument heeft.

Denkt u dat de algemene voorwaarden van een verkopende partij niet kloppen? Heeft u niet de tijd gehad om de algemene voorwaarden door te nemen of zelf helemaal niet ontvangen en bent u daardoor benadeeld? Wij kunnen u adviseren of en hoe u dit kunt aanvechten.

Schulden en incasso

Heeft u schulden gemaakt en een brief van een incassobureau ontvangen of wilt u dit juist voorkomen maar u weet niet hoe? Of bent u het niet eens met het bedrag dat de schuldeiser van u vraagt? Wij kunnen u adviseren welke stappen u moet ondernemen om ergere maatregelen te voorkomen of om tot regeling te komen.

Rechtsgebieden

Wij kunnen uw belangen behartigen op diverse rechtsgebieden. Klik op de link voor meer informatie:

Realisatie website door Fanatiek Media