Snel en makkelijk bereikbaar op info@cj-juridischadvies.nl en +31 6 19955992 C&J Juridisch Advies Facebook C&J Juridisch Advies Twitter C&J Juridisch Advies LinkedIn

Als u een huis koopt of een huurwoning betrekt, krijgt u te maken met veel regels en wetten. Soms is niet duidelijk wat uw rechten zijn. Ook kunnen geschillen ontstaan met uw buren (denk maar aan de Rijdende Rechter, hij heeft er zijn handen vol aan) die niet samen opgelost kunnen worden.

Huurovereenkomsten

In de huurovereenkomst zijn de belangrijkste rechten en plichten opgenomen. Maar wat moet u doen als u uw huur (tijdelijk) niet kunt betalen? Hoe moet u uw woning achterlaten als u eruit trekt? Er zijn talloze situaties waarbij u onenigheid kunt krijgen met de verhuurder en die u graag wilt oplossen. Wij helpen u graag verder daarbij.

Koopovereenkomsten

Een huis kopen, dat doet u niet iedere dag. U krijgt te maken met overeenkomsten, vergunningen en taxaties. Er zijn genoeg (onafhankelijke) adviseurs die u hierbij kunnen bijstaan. Maar in sommige situaties ontstaan geschillen of raakt u in een conflict waarbij u juridisch advies nodig heeft. Dan staan wij u graag met raad en daad bij.

Burenrecht

Burenrecht gaat onder andere over de afscheiding van percelen. Denk aan de plaatsing van een schutting of heg. De hoogte van een schuurtje in uw tuin of het kappen van een boom. Gelukkig komen de meeste buren er samen wel uit maar het gebeurt ook vaak dat buren het niet eens worden over de perceelgrens of de afwatering van een regenpijp. Wie heeft er gelijk? Wat zijn uw rechten? Wij kunnen u duidelijkheid geven en verder ondersteunen in het proces.

Huurtoeslagen

In Nederland heeft u onder bepaalde voorwaarden recht op huurtoeslag als u een woning huurt. Heeft u een beschikking ontvangen waar u het niet mee eens bent? Stuur ons een mailtje met uw bezwaar en we kunnen u in veel gevallen snel telefonisch of per mail verder helpen.

Ontruiming

Voor gedwongen ontruiming uit een huurwoning is altijd toestemming nodig van de rechter. Wanneer het rechterlijk vonnis is uitgesproken, heeft ook de verhuurder zich nog aan plichten te houden en heeft u nog steeds rechten. Wacht dan niet langer met het inwinnen van juridisch advies. Wij kunnen u precies vertellen wat wel en niet is gerechtvaardigd gedurende de ontruiming.

Rechtsgebieden

Wij kunnen uw belangen behartigen op diverse rechtsgebieden. Klik op de link voor meer informatie:

Realisatie website door Fanatiek Media